Streljački klub "Koška"

na . Objavljeno u Zajednica

Streljački klub «Koška» u 2009.godini navršio je 57 godina svog postojanja i rada. Klub je osnovan 01.06.1960.godine pod imenom «Rade Končar» Koška, a 1991. godine rascjepom bivše države klub je promijenio ime u Streljački klub «Koška».

Klub godina opstaje u prvoj ligi Hrvatske zahvaljujući tehničkim, ljudskim, opretivnim kapacitetima te članstvu kluba koje godinama opstaje zahvaljujući školi streljaštva koje provodimo s osnovnom školom Ivane Brlić Mažuranić u Koški. U članstvo kluba uvršteno je gospodarstenika koji sponzoriraju natjecanja kluba. U financiranju kluba najvećim dijelom sudjeluje Općina Koška s 95% udijelom, i 5% je članarina kluba. Financiranje kluba je redovito kao i natjecanje jer klub se bavi kompletnim kvalitetnim streljaštvom – zračnim malokalibarskim i velikokalibarskim oružjem koje natjecateljski traje cijelu godinu te putovanja unutar Hrvatske u veće natjecateljske gradove.

U stvaranju kvalitetnog strijelca treba ciklus od oko četiri godine jer je streljaštvo psihički i fizički težak i naporan sport, a nije atraktivan kao ostali ekipni sportovi. U stvaranju «strijelca» za postizanje vrhunskog rezultata istovremeno se moraju spojiti pet faktora:
-ljudski
-tehnički (oružje)
-kvalitetno streljivo (vanjska balistika)
-kvalitetno strelište
-motiviranost strijelca

Klub je financijski i tehnički jako stabilan zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Općinom Koška, stoga smatramo da će se i dalje ime Steljačkog kluba «Koška» kao i naselja Koška, spominjati na strelištima diljem naše lijepe Hrvatske.

Predsjenik kluba: Zdravko Jakopec 098/168 60 41

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., Upravitelj vlastitog pogona

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.