Postavljena prva pametna klupa u Koški

na . Objavljeno u Obavijesti

Postavljena prva pametna klupa u Koški

Da općina Koška ide u korak s tehnološkim trendovima svjedoči i novo pametno rješenje. Danas je postavljena prva pametna klupa na području općine.

U suradnji sa tvrtkom Include, Koška je postala bogatija za ovu fantastičnu inovaciju. Nova klupa postavljena je na Trgu dr. Franje Tuđmana u centru mjesta. Općina je odabrala najpopularniji Steora model. Ovo je prvi korak u realizaciji projekta besplatnog interneta na području cijele općine. Sredstva za postavu pametne klupe u potpunosti je osigurala Općina, a vrijednost projekta je 18200 kuna.

Steora je pametna klupa nove generacije, koja koristi solarnu energiju za napajanje i rad. Prikupljenu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, pa ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi.

Ova klupa ima ugrađen sustav hlađenja koji osigurava da temperatura klupe ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima, pogotovo u slučaju da vanjska temperatura prijeđe 30ºC.

Klupa ima ugrađeno i ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uvjetima. S njime osvjetljava prostor u krugu od 2 metra, omogućujući korištenje bez obzira na vanjske izvore osvjetljenja. Opremljena je samostalno razvijenim uređajima za bežično punjenje pametnih mobitela i satova novije generacije. Također, ima dva pametna USB priključka s izlaznom snagom od 10W, koji omogućuju brzo i sigurno punjenje mobilnih uređaja i bežično punjenje mobitela. U blizini klupe dostupan je superbrzi 4G Internet.

Na sumnjamo kako će mogućnosti koje pruža ova pametna klupa naići na pozitivne reakcije naših najmlađih ali i ostali mještana općine.

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., Upravitelj vlastitog pogona

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poduzetnička zona Zadar

Općina Koška potencijalnim gospodarskim i poduzetničkim projektima nudi izvrsnu priliku za rad u poduzetnička zonai Zadar. Sve detalje o ovom projektu i zoni namijenjenoj poduzetnicima pročitajte u nastavku.

Mapa stranica

Ne možete pronaći traženo? Stranice općine Koška nude Vam napredno pretraživanje - dovoljno je u polje "traži" pri vrhu stranica upisati željeni pojam i pretraga počinje automatski. Također pregledom "Mapa stranica" možete vidjeti sve stranice, kao i objave.

Vrijeme u Koški