Regionalno ocjenjivanje sireva i drugih mliječnih proizvoda malih proizvođača u Koški

na . Objavljeno u Obavijesti

U domu Lovaca i strijelaca u Koški u organizaciji HPŠSS, Savez “SirCro”, Općine Koška, Udruge žena Općine Koška, Osječko-baranjska županija i Udruga malih sirara Osječko-baranjske županije „SIROS“ održano regionalno ocjenjivanje sireva i drugih mliječnih proizvoda naših malih proizvođača.

Ovo regionalno ocjenjivanje je polufinale za nacionalno ocjenjivanje, a koje je sastavni dio SirCroFEST-a. S obzirom da je u zadnje dvije godine kroz Mjeru ruralnog razvoja M1., podmjeru 1.2., operaciju 1.1.2. održano 38 tečajeva “Prerada mlijeka”, diljem Hrvatske, te educirano 756 polaznika, sirarstvo zauzima sve značajnije mjesto i postaje predvodnica razvoja ruralnih područja Hrvatske. Na regionalnim ocjenjivanjima mogu sudjelovati svi mali proizvođači. Mali proizvođači su oni čija dnevna prerada ne prelazi 10.000 litara. Osim legalnih proizvođača, na ocjenjivanju mogu sudjelovati i oni proizvođači koji su završili tečaj “Prerada mlijeka” te planiraju izaći na tržište sa svojim mliječnim proizvodima (planiraju preradu legalizirati). Njihovi proizvodi neće biti u konkurenciji za medalje i priznanja već će se samo ocjeniti kvaliteta, dakle za njih je ocjenjivanje edukcijskog karaktera, a ne natjecateljskog, jer oni ne mogu sudjelovati na nacionalnom ocjenjivanju.

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., Upravitelj vlastitog pogona

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poduzetnička zona Zadar

Općina Koška potencijalnim gospodarskim i poduzetničkim projektima nudi izvrsnu priliku za rad u poduzetnička zonai Zadar. Sve detalje o ovom projektu i zoni namijenjenoj poduzetnicima pročitajte u nastavku.

Mapa stranica

Ne možete pronaći traženo? Stranice općine Koška nude Vam napredno pretraživanje - dovoljno je u polje "traži" pri vrhu stranica upisati željeni pojam i pretraga počinje automatski. Također pregledom "Mapa stranica" možete vidjeti sve stranice, kao i objave.

Vrijeme u Koški