Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

PROJEKT ZAŽELI I OSTVARI U OPĆINI KOŠKA

Europski socijalni fond: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

PROGRAM ZAŽELI - POTPISAN UGOVOR

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi i ostvari u Općini Koška“ vrijedan 3.188.715,88 kuna potpisao je načelnik Općine Koška Zoran Kovačević s ministrom rada i mirovinskog sustava mr. sc. Markom Pavićem na zajedničkom sastanku u Karlovcu 30. Svibnja 2018. Ovaj projekt Općina Koška pod nazivom „Zaželi i ostvari u Općini Koška“ financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a provodit će se u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Koška.

Na provedbi projekta, na određeno vrijeme od 30 mjeseci, bit će zaposlen voditelj projekta i kordinator projekta te će se ostvariti i zapošljavanje 20 žena koje će kroz 24 mjeseca obavljati poslove potpore i podrške te brige o 80 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Koška. Prilika je to da dugoročno nezaposlene i teško zapošljive žene svoj dugogodišnji boravak na tržištu rada konačno zamijene novim radnim mjestom na kojemu će im se omogućiti i dodatno usavršavanje, kako bi po završetku projekta bile što spretnije, osposobljenije i konkurentnije za neki novi i bolje plaćeni posao. Projekt će donijeti višestruku korist našoj lokalnoj zajednici jer će i svaki korisnik usluge pomoći u kući ostvariti mogućnost nabavke besplatnih higijenskih potrepština za svoje potrebe u mjesečnom iznosu od 200,00 kuna. Kroz dvije godine provedbe projekta izdvojit će se za tu namjenu čak 348.000,00 kuna. Na taj način će se rasteretiti kućni proračun korisnika usluge, kojima će ovakva pomoć zasigurno dobro doći kao redoviti mjesečni dodatak na njihova primanja, što će posebice puno značiti našim umirovljenicima i staračkim kućanstvima koja ponekad nemaju dovoljno sredstava za svoje osnovne životne potrebe.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Koška.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Copyright © 2018 projekt Zaželi općina Koška

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., Upravitelj vlastitog pogona

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Koristimo kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti klikom na "Više o kolačićima".