UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA I DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA OPĆINE KOŠKA

Objavljeno u Zajednica

Udruga Hrvatskih branitelja i dragovoljaca domovinskog rata Općine Koška je nepolitička, nevladina i neprofitna udruga s ciljem promocije zasluga svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Misija Udruge Hrvatskih branitelja i dragovoljaca domovinskog rata Općine Koška jest njegovati i čuvati vrijednosti i stečevine obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske, i naše Općine Koška.

Udruga će štitit interese i dignitet svih sudionika rata i dosljedno provoditi javne i lokalne politike u cilju osiguranja adekvatne zdravstvene i socijalne skrbi onima kojima je Hrvatska najzahvalnija.

Udruga je osnovana 20. siječnja 2018. U Domu Lovaca i strijelaca u Koški, za prvog predsjednika izabran je Ilija Vonić.

Predsjednik: ILIJA VONIĆ, mob: 091 544 8102

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Web: www.hbddr-koska.hr 

DVD Breznica Našička

Objavljeno u Zajednica

Održana redovita izvještajna Skupština Dobrovoljno vatrogasnog društva Breznica Našička. Bila je to 87. Skupština DVD-a osnovanog davne 1931. Izvještaje su podnijeli predsjednik Ivan Mucafir, zapovjednik Oliver Dragozet i predsjednik nadzornog odbora Davor Fišer.

U prošloj godini DVD Breznica Našička je bila domaćin područnog natjecanja Vatrogasne zajednice Našice, koje je održano uz pomoć Općine Koška, VZ Našice, NK Mladost Breznica Našička uz korištenje igrališta i prostorija, te više donatora i volontera. Također ulagano je u vatrogasnu opremu, pogotovo za mladež, krovište doma sanirano kao i kuhinja, a DVD je i sudjelovao u humanitarnoj akciji zbrinjavanja jednog mještana. Posebno je pohvaljena dječja ekipa koja je na natjecanju bila prva pri VZ Našice, a na županiji Osječko- baranjskoj druga ekipa ukupno. Pohvaljena je i ženska ekipa koja se također kroz područno natjecanje plasirala na županijsko natjecanje. U planu za ovu godinu navedeno je uz standardno ulaganje u opremu i sredstva i otkup zemljišta do vatrogasnog doma. Na toj parceli u dogledno vrijeme u planu izgradnja je vatrogasnog poligona i dječjeg igrališta. Od gostiju sudjelovali su na Skupštini načelnik Općine Koška Zoran Kovačević, donačelnik Miroslav Čukić i nekoliko općinskih vijećnika, predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić sa suradnicima, predsjednik NK Mladost Breznica Našička Danijel Kovačević sa suradnicima i predstavnice Udruge žena Breznica. Također sudjelovali su i članovi desetak okolnih DVD -a, a po prvi put i članovi nedavno novoosnovanog DVD Lug Subotički. Načelnik Općine Koška Zoran Kovačević izrazio je zadovoljstvo radom DVD-a Breznica Našička i obećao i daljnju potporu u radu i nabavci potrebne opreme, pošto su vatrogasci svojim predanim radom kod prirodnih nepogoda prošlih godina to zaslužili. Predsjednik VZ Našice Vlatko Gašić pohvalio je organizaciju područnog vatrogasnog natjecanja, te također pohvalio odličan rad sa djecom koja garantiraju budućnost ovog DVD-a. Na kraju podijeljene su zahvalnice zaslužnim članovima i sponzorima. Druženje je nastavljeno uz večeru za sve sudionike, koju je pripremila vrijedna ženska ekipa DVD-a, te uz živu glazbu.

DVD Lug Subotički

Objavljeno u Zajednica

Dobrovoljno vatrogasno društvo je humanitarnog karaktera i u budućnosti će biti na usluzi svim mještanima sela Luga Subotičkog, u vidu preventivnog djelovanja, zaštite od požara i bilo koje druge ugroze i pomoći. Društvo će pored okupljanja odraslih osoba okupljati pomladak i mladež koje će kroz vježbe, natjecanja i obrazovanja uvoditi u vatrogastvo i učiti ih da je humano pomagati drugima u nevolji te ih tako učiti zajedničkom radu i životu.

Streljački klub "Koška"

Objavljeno u Zajednica

Streljački klub «Koška» u 2009.godini navršio je 57 godina svog postojanja i rada. Klub je osnovan 01.06.1960.godine pod imenom «Rade Končar» Koška, a 1991. godine rascjepom bivše države klub je promijenio ime u Streljački klub «Koška».

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., Upravitelj vlastitog pogona

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poduzetnička zona Zadar

Općina Koška potencijalnim gospodarskim i poduzetničkim projektima nudi izvrsnu priliku za rad u poduzetnička zonai Zadar. Sve detalje o ovom projektu i zoni namijenjenoj poduzetnicima pročitajte u nastavku.

Mapa stranica

Ne možete pronaći traženo? Stranice općine Koška nude Vam napredno pretraživanje - dovoljno je u polje "traži" pri vrhu stranica upisati željeni pojam i pretraga počinje automatski. Također pregledom "Mapa stranica" možete vidjeti sve stranice, kao i objave.

Vrijeme u Koški