PROJEKT ZAŽELI I OSTVARI U OPĆINI KOŠKA

Europski socijalni fond: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Uvodna konferencija Zaželi i ostvari u Općini Koška

na . Objavljeno u Dokumenti Faza 1

U Općini Koška održana je uvodna konferencija u povodu predstavljanja projekta “Zaželi i ostvari u Općini Koška”. Na konferenciji su se nazočnima obratili Zoran Kovačević, načelnik Općine Koška, ravnateljica centra za socijalnu skrb Našice Mirjana Rajković, te Vesna Dudjak voditeljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Našice a više o projektu i aktivnostima projekta govorio je voditelj projekta Kornelije Pejić.

Nositelj je projekta Općina Koška, a ciljevi su zapošljavanje i osposobljavanje nezaposlenih žena niže razine obrazovanja koje pripadaju osjetljivoj skupini, s najviše srednjoškolskim obrazovanjem. Krajnji je cilj unaprjeđenje radnog potencijala žena na tržištu rada te prevencija prerane institucionalizacije starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Od 1. listopada 2018. zaposleno je 20 žena koje pomažu i brinu o 80 osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju.

Načelnik Općine Koška istaknuo je da se s ovim projektom Općina Koška prometnula u vodećeg poslodavca te smo trenutno na rekordno niskoj razini nezaposlenosti na području cijele općine. Broj nezaposlenih osoba je ispod 200. Ovim projektom će se potaknuti socijalna pitanja i korist će biti višestruka, kako za nezaposlene žene koje će se uključiti u tržište rada tako i za stare i nemoćne osobe kojima će se malo olakšati svakodnevni život. Načelnik je svečano dodijelio Ugovore o radu i bicikle kojima će žene obilaziti krajnje korisnike. Za sve uzvanike i partnere upriličen je svečani domjenak nakon konferencije.

Projekt “Zaželi i ostvari u Općini Koška”, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., ukupne vrijednosti 3.188.715,68 kuna (projekt je 100% financiran bespovratnim sredstvima Europske unije).

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Koška.

Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Copyright © 2018 projekt Zaželi općina Koška

Vrijeme u Koški