Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Poziv proizvođačima povrća na tribinu o mogućnostima proizvodnje povrća i kooperacije za Podravku d.d.

Poziv proizvođačima povrća na tribinu o mogućnostima proizvodnje povrća i kooperacije za Podravku d.d.

Zatvaranje ŽC cesta za prometovanje svih vozila i obavijest za privremeno zatvaranje cesta zbog radova na pružnim prijelazima

Cesta Koška – Budimci privremeno zatvaranje 12.02.2024. od 06:00 do 16:00

Cesta Koška – Andrijevac privremeno zatvaranje 13.02.2024. od 06:00 do 16:00

Objava 1

Objava 2

Općina Koška vodeća u izdvajanju potpora za poljoprivrednike

Molve, Karlobag, Staro Petrovo Selo, Jesenje, Koška, Dvor, Čepin, Stari Jankovci, Maruševec, Barilović… vodeće su općine po visini izdvojenih sredstava iz proračuna za potpore poljoprivrednicima u 2022. godini ili rastu iznosa ukupnih potpora na godišnjoj razini. Pokazala je to naša analiza napravljena iz podataka konsolidiranih proračuna za 2022. godinu, posljednju za koju su dostupni podaci o izvršenju proračuna. 

Poziv na radionicu

Obavještavamo sve zainteresirane građane da Općina Koška u suradnji s osječkom tvrtkom Staklo-dom D.O.O. Osijek i ovlaštenim energetskim certifikatorom organizira predavanje na temu energetske obnove obiteljskih kuća.

Prijavom na natječaj građani mogu ostvariti sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 60% za radove na povećanju toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora, ugradnji sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i postavljanje nove fotonaponske elektrane.

RADIONICA će se održati u ponedjeljak, 05. veljače 2024. godine u Domu lovaca i strijelaca u Koški s početkom u 18:00 sati.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti kod organizatora radionice, predstavnika tvrtke Staklo-dom d.o.o. putem mobitela 0998633099, ili maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

KONJOGOJSKOJ UDRUZI „KOŠKA“ DODIJELJENA POVELJA UNESCO-a

U petak 12. siječnja 2024. Povelja UNESCO-a dodijeljena je nositeljima Tradicije uzgoja lipicanaca, a riječ je o hrvatskoj nominaciji koja je upisana na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine.

U ovoj malobrojnoj skupini, bok uz bok državnim ergelama lipicanaca Đakovo i Lipik, našla se i KU „Koška“.

Povelje su simboličan znak zahvale udrugama nositeljima vrijedne tradicije uzgoja jedinstvene vrste lipicanaca koji je kontinuirano promiču i prenose na nove generacije.

Uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, povelje je uručila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. 

Premijer Plenković čestitao je svima koji su pridonijeli da se ta važna aktivnost i tradicija upiše na listu nematerijalne baštine, naglasivši da to znači ponos, ali i obvezu da njegujemo prekrasne običaje i tradiciju.

Ministrica medija i kulture Nina Obuljen Koržinek naglasila je da je specifičnost nematerijalne kulturne baštine da nju ne mogu čuvati samo konzervatori, restauratori i muzealci, nego i baštinici, pojedinci i skupine i zato je važna za naš kulturni i nacionalni identitet.

Vrijedno je spomenuti, kako je KU „Koška“, osim ovog najvišeg priznanja nositelj i  organizator običaja posvete konja u Koški pod nazivom „Posvetio sam o Đurđevu konje“ koje je od 2017. godine upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske – Listu zaštićenih kulturnih dobara pod brojem Z-7057 i ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra RH.

OBAVIJEST O PODJELI BOŽIĆNICA UMIROVLJENICIMA S PODRUČJA OPĆINE KOŠKA

Poštovani sumještani!

Tijekom mjeseca prosinca 2023. svim umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Koška bit će podijeljena naknada za predstojeće Božićne blagdane.

Umirovljenicima s mirovinom neto iznosa

  • do 500,00 € pripada pravo na naknadu u iznosu 40,00 €,
  • umirovljenicima s mirovinom neto iznosa iznad 500,00 € pripada pravo na naknadu u iznosu 30,00 €.

Podjela božićnica vršit će se prema slijedećem rasporedu:

12. 12. 2023. (UTORAK) – 8-9 h, naselje TOPOLINE (Društveni dom Topoline, Kolodvorska 28),

12. 12. 2023. (UTORAK) – 8-10 h, naselje NORMANCI (Društveni dom Normanci, A. Stepinca 2a),

12. 12. 2023. (UTORAK) – 11-12 h, naselje ANDRIJEVAC (Društveni dom Andrijevac, Braće Radića 2),

12. 12. 2023. (UTORAK) – 11-13 h, naselje LEDENIK (Društveni dom Ledenik, Kralja Zvonimira 18),

13. 12. 2023. (SRIJEDA) – 8-9 h, naselje BRANIMIROVAC (Društveni dom Branimirovac, Bana Jelačića 3),

13. 12. 2023. (SRIJEDA) – 8-10 h, naselje LUG SUBOTIČKI (Društveni dom Lug Subotički, Braće Radića 41),

13. 12. 2023. (SRIJEDA) – 11-14 h, naselje NIZA (Društveni dom Niza, Kolodvorska 50 A),

14. 12. 2023. (ČETVRTAK) – 8-12 h, naselje BREZNICA NAŠIČKA (prostor DVD-a Breznica Našička, Osječka 151),

18. 12. 2023. (PONEDJELJAK) – 8-12 h, naselje KOŠKA (ulice Gaj, Josipa Kozarca, Matije Gupca, Trg dr. Franje Tuđmana, Eugena Kvaternika, Ivana Mažuranića, Kneza Domagoja, Kneza Višeslava, Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava,) u KOŠKI (Dom lovaca i strijelaca u Koški, Kneza Domagoja 2,

19. 12. 2023. (UTORAK) – 8-12 h, naselje KOŠKA (ulice Kolodvorska, Nikole Šubića Zrinskog, Petra Krešimira) u KOŠKI (Dom lovaca i strijelaca u Koški, Kneza Domagoja 2,

20. 12. 2023. (SRIJEDA) – 8-12 h, naselja KOŠKA (ulice Braće Radića, V. Nazora, K. Frankopana) i ORDANJA (ulice Dalmatinska i 30. svibnja) u KOŠKI (Dom lovaca i strijelaca u Koški, Kneza Domagoja 2.

Umirovljenioci koji nisu u mogućnosti podići naknadu prema naprijed navedenom rasporedu mogu se obratiti u Općinu Koška, N. Š. Zrinskog 1, Koška, u razdoblju od 27. do 28. prosinca 2023. u vremenu od 8-12 h službenicama Anđeli Knežević ili Nikolini Jugović.

Prilikom podizanja naknade obavezno je predočiti:

  • važeću osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu na području Općine Koška,
  • posljednji odrezak mirovine ili drugi dokaz o iznosu neto mirovine (npr. izvod s računa banke).

Blagoslovljen Božić i vesele Novogodišnje praznike žele Vam službenici i namještenici Jedinstvenog upravnog odjela, članovi Općinskog vijeća i Općinski načelnik Općine Koška!!!

S poštovanjem,

NAČELNIK OPĆINE:

Zoran Kovačević,dipl.oec.   

Održano javno predavanje o odgovornom gospodarenju otpadom

U kino dvorani u suradnji s Našičkom razvojnom agencijom NARA d.o.o. održano je javno predavanje o odgovornom gospodarenju otpadom. Uz mještane Općine Koška prisutni su bili i učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Koška. Krajnji cilj je smanjiti količinu otpada koji završava na odlagalištima i doista početi gospodariti otpadom, te smanjiti troškove koji čekaju buduće generacije. Otpad nastaje kao posljedica svih ljudskih aktivnosti i u svim gospodarskim djelatnostima, a predstavlja materijalni i energetski gubitak te donosi troškove društvu koje treba osigurati njegovo skupljanje, transport i odgovarajuće zbrinjavanje s najmanjim mogućim negativnim utjecajem na okoliš. Gospodarenje otpadom izrazito je bitno u ekološkom i ekonomskom smislu. Ono je zapravo pitanje racionalnog gospodarenja vrijednim sirovinama i resursima koji su vlasništvo svih nas. Zahvaljujemo se svima na dolasku.

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.