Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Featured

Obavijest o dezinsekciji komaraca

Obavijest o dezinsekciji komaraca

Featured

Potpisan Ugovor o izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda naselja Ordanja i Breznica Našička i intervju s načelnikom Općine Koška prigodom Dana Općine Koška

Ugovor o izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda naselja Ordanja i Breznica Našička dana 27. lipnja 2024. godine potpisali su predstavnici tvrtki Dvorac d.o.o. Valpovo kao korisnika i Osijek-Koteksa d.d. Osijek kao izvođača radova. Ugovor je vrijedan 4.743.859,40 eura, a riječ je o još jednoj fazi izgradnje u sklopu aglomeracije Valpovo-Belišće. Direktorica Dvorca d.o.o. Iva Matić potpisala je danas i ugovor u vrijednosti 104.088,75 eura o uslugama nadzora s tvrtkom IDT d.o.o. Osijek, Zavod za urbanizam i izgradnju Osijek za projekt "Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje uslužnog područja Dvorca d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo".

Featured

Održano predavanje civilne zaštite OBŽ: Sigurnost stanovništva Općine Koška u fokusu

Općina Koška jučer je bila domaćin informativnog predavanja o civilnoj zaštiti i mjerama sigurnosti, pružajući lokalnom stanovništvu ključne informacije o postupcima zaštite u slučaju nepredviđenih događaja. Ovo važno događanje okupilo je širok spektar građana, demonstrirajući njihovu posvećenost sigurnosti i spremnosti da nauče kako se adekvatno nositi s potencijalnim izazovima.

Featured

Zamolba mještanima za ispunjavanje ankete o javnom prijevozu

Osječko-baranjska županija analizira javni prijevoz kroz izradu studije  „Mreža linija za obavljanje županijskog linijskog prijevoza na području Osječko-baranjske županije“ radi uvida u trenutno stanje te planiranje aktivnosti usmjerenih ka povećanju kvalitete javnog prijevoza.

Kako bi dobili što kvalitetnije informacije o trenutnom stanju, molimo Vas da popunite anketu na sljedećoj poveznici  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5Jsz9bHC-ztqJcoek5o6VogGUXz1niBsKngohzAuw46NBWg/viewform?usp=sf_link

Iznimno nam je važno dobiti što veći odaziv građana, kako bi prikupljene informacije bile što relevantnije, pa Vas zaista molimo za pomoć.

Featured

Poziv građanima na program edukacije građana o sustavu civilne zaštite

Cilj edukacije građana je educiranje o uzrocima i vrstama opasnosti koje mogu izazvati veliku nesreću ili katastrofu, sa posebnim naglaskom na opasnosti u mjestu u kojem žive i rade sukladno Procjeni rizika od velikih nesreća JLS.

Nadalje je cilj educiranja o tome kako se pripremiti za slučaj opasnosti, kako prepoznati ili dobiti informaciju o opasnosti, što i kako činiti u slučaju prijetnje od nastanka opasnosti, tijekom trajanja opasnosti te nakon prestanka opasnosti, kako i koje mjere osobne i uzajamne zaštite provoditi, koje postupke samopomoći i uzajamne pomoći provoditi i na koji način, te od koga i kako zatražiti pomoć.

Polaznici edukacije su punoljetne i poslovno sposobne osobe, dok je veličina skupine od 20 do 40 polaznika.

Koordinator pripreme i provedbe edukacije za građane je Područni ured civilne zaštite Osijek, a organizator je jedinica lokalne samouprave, pravne osobe i udruge.

Sadržaj edukacije je općenito o sustavu civilne zaštite, zaštita i spašavanje od prirodnih nesreće, zaštita i spašavanje od civilizacijskih nesreća i tema od značaja za lokalno područje. Edukacija će se održati 13.5.2024. u 16,00 sati u Domu lovaca i strijelaca Koška, Kneza Domagoja 2, Koška.

Molimo građane koji su zainteresirani za edukaciju da se prijave u Općinu Koška, osoba za kontakt je Nikolina Jugović, viši referent za administrativne poslove i poslove provedbe EU projekata, telefon 031/681-001, e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brošura

Featured

Počela s radom jednosmjenska nastava u Koški

Povodom početka održavanja nastave jednoj smjeni, Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić u Koški posjetio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić sa suradnicima. Tom prigodom obišao je školske zgrade i prostorije u centru naselja čijim su uređenjem osigurani uvjeti za kvalitetniji način održavanje nastave.

- Danas je povijesni dan za našu školu, naše učenike, njihove roditelje i naše djelatnike. Sretni smo i ponosni jer smo ostvarili projekt jednosmjenske nastave koja ima mnoge pogodnosti i prednosti, kao što su bolja koncentracija učenika ujutro, bolja organizacija za nastavnike, izvanškolske i slobodne aktivnosti naših učenika. Prostor je opremljen prema suvremenom pedagoškom standardu na čemu se zahvaljujem našoj Općini Koška i Osječko-baranjskoj županiji, kao i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta - kazao je Hrvoje Štefanec, ravnatelj Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić Koška.

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.