Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

PROJEKT MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARSNOST KROZ KULTURU I SPORT

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, putem ITU mehanizma Osijek raspisalo je javni poziv za prijavu projektnih prijedloga „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“ koji se provodi u okviru Prioritetne osi 2 – Socijalno uključivanje, Specifičnog cilja 9.i.1 „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije“.
Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost i/ili zapošljivost ranjivih skupina kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu. To će se postići kroz razvoj/unaprjeđenje socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje i/ili povećanje zapošljivosti ranjivih skupina, te kroz razvoj i unaprjeđenje interkulturalnih usluga/aktivnosti na prostoru urbanih aglomeracija/područja u svrhu socijalnog uključivanja ranjivih skupina.

Među odobrenim projektima je i projekt Općine Petrijevci pod nazivom „MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST KROZ KULTURU I SPORT“ vrijednosti 2.434.751,26 HRK uz intenzitet potpore od 100%.

Partneri na projektu su LAG Karašica, Općina Bizovac, Općina Koška i Općina Punitovci, a financiran je putem ITU mehanizma Urbane aglomeracije Osijek.

Svrha projekta je razviti novu socijalnu uslugu, poboljšati socijalne, kognitivne i kreativne vještine najmanje 100 osoba starijih od 54 godine i povećati njihovu socijalnu uključenost i kvalitetu života uvođenjem novih socijalnih usluga i provedbom prilagođenih kulturno-umjetničkih aktivnosti na području općina Petrijevci, Bizovac, Koška i Punitovci kao i uključivanje najmanje 100 osoba mlađih od 29 godina iz ruralnih sredina u društveni život zajednice kroz razvoj i unapređenje njihovih znanja i vještina razvojem dodatnih sadržaja kako bi im se osigurao kvalitetniji život za ostanak u svojim mjestima.

Projektom će se kroz različite radionice (radionica slame, ručnog rada, glazbenih i likovnih radionica) poboljšati kvaliteta života osoba iz ciljanih skupina. Urediti će se dvije mini teretane te dva vježbališta na otvorenom kako bi ponudili novi sadržaj bavljenja fizičkim aktivnostima, posebno sportom radi očuvanja zdravlja i integracije u život lokalne zajednice. Isto tako će se za pripadnike ciljane skupine osigurati posjet kulturnim sadržajima na području Urbane aglomeracije Osijek te poticati volonterstvo i aktivizam u lokalnoj sredini.

Za osobe starije od 54 godine razviti će se nova socijalna usluga prijevoza za njihove svakodnevne potrebe kako bi im olakšali integraciju i pomogli u svakodnevnim aktivnostima koje zbog prometne izoliranosti i nedostupnosti javnog prijevoza nisu u mogućnosti u potpunosti ostvariti samostalno.

Općina Koška u partnerstvu s ostalim općinama aktivno provodi sve projekte aktivnosti s ciljem stvaranja povoljnijih uvjeta za ruralno stanovništvo s područja Općine Koška, projekt traje 22 mjeseca.

Featured

Međugeneracijska solidarnost kroz kulturu i sport – likovne radionice i radionice ručnog rada

Sadržaj: U sklopu projekta "MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST KROZ KULTURU I SPORT“ na kojem su partneri LAG Karašica, Općina Bizovac, Općina Koška i Općina Punitovci, održane su prve radionice (likovna i ručni rad) u Domu lovaca i strijelaca u Koški. Nikolina Steinbruckner je objasnila sudionicama kako je zamislila provedbu i koje će slikarske tehnike provoditi. Andrea Krišto je sve sudionice upoznala sa tehnikama oslikavanja.

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.