Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Potpisan ugovor s Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade

Zahvaljujući novom odobrenom projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Općina Koška nastavlja unapređivati kvalitetu boravka djece predškolskog uzrasta u dječjem vrtiću Tintilinić Koška. Rezultat je to najnovijeg potpisanog Ugovora o sufinanciranju kojeg su potpisali načelnik Općine Koška Zoran Kovačević, dipl.oec i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, dr.med. Istim sredstvima koja su osigurana iz državnog proračuna, Općina Koška namjerava opremiti vanjsko dječje igralište najsuvremenijom opremom. Planirana ukupna vrijednost ovog ulaganja iznositi oko 220.000,00 kuna odobrena sredstava SDUDM-u iznose 45.000,00 kn dok će Općina Koška sufinancirati ostatak investicije koja su planirana u proračunu Općine Koška.

Potpora za rad DV Tintilinić Koška

Državna tajnica Željka Josić u ime Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i načelnik Općine Koška, potpisali su u četvrtak 31.ožujka u Zagrebu Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022.godine.

Riječ je o demografskoj mjeri kojom se osigurava financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama Republike Hrvatske, prvenstveno u općinama u kojima nedostaje, ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi, a sukladna je Programu potpore za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama RH i Provedbenom planu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za razdoblje od 2021. - 2024.godine.

Ovim ugovorom će Središnji državni ured za demografiju Općini Koška sufinancirati potporu za predškolsku djelatnost u 2022.godini za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini 2021./2022. u ukupnom iznosu od 220.000 kuna. Sredstva financijske potpore su uvjetovana i mogu se koristiti isključivo za izdatke za radnike i njihova materijalna prava poput plaća i drugih naknada, prehranu djece te materijalne izdatke za uvjete boravka djece kao što su materijalni izdaci, energija i komunalije, te tekuće održavanje objekata i opreme i prijevoz djece.

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.