Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Streljački klub "Koška"

Streljački klub «Koška» u 2009.godini navršio je 57 godina svog postojanja i rada. Klub je osnovan 01.06.1960.godine pod imenom «Rade Končar» Koška, a 1991. godine rascjepom bivše države klub je promijenio ime u Streljački klub «Koška».

Klub godina opstaje u prvoj ligi Hrvatske zahvaljujući tehničkim, ljudskim, opretivnim kapacitetima te članstvu kluba koje godinama opstaje zahvaljujući školi streljaštva koje provodimo s osnovnom školom Ivane Brlić Mažuranić u Koški. U članstvo kluba uvršteno je gospodarstenika koji sponzoriraju natjecanja kluba. U financiranju kluba najvećim dijelom sudjeluje Općina Koška s 95% udijelom, i 5% je članarina kluba. Financiranje kluba je redovito kao i natjecanje jer klub se bavi kompletnim kvalitetnim streljaštvom – zračnim malokalibarskim i velikokalibarskim oružjem koje natjecateljski traje cijelu godinu te putovanja unutar Hrvatske u veće natjecateljske gradove.

U stvaranju kvalitetnog strijelca treba ciklus od oko četiri godine jer je streljaštvo psihički i fizički težak i naporan sport, a nije atraktivan kao ostali ekipni sportovi. U stvaranju «strijelca» za postizanje vrhunskog rezultata istovremeno se moraju spojiti pet faktora:
-ljudski
-tehnički (oružje)
-kvalitetno streljivo (vanjska balistika)
-kvalitetno strelište
-motiviranost strijelca

Klub je financijski i tehnički jako stabilan zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s Općinom Koška, stoga smatramo da će se i dalje ime Steljačkog kluba «Koška» kao i naselja Koška, spominjati na strelištima diljem naše lijepe Hrvatske.

Predsjenik kluba: Zdravko Jakopec 098/168 60 41

 

Proveden projekt "Škola streljaštva u Koški".

Streljački klub „Koška“ Koška je u subotu 17.12. 2022. u prostorijama Doma lovaca i strijelaca Koška predstavio projekt “Škola streljaštva u Koški” ukupne vrijednosti 37.026,75 kn. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta u iznosu 28.800,00 kn i sredstvima Općine Koška u iznosu 7.758,00 kn. Cilj i zadaća projekta je naznačiti djeci važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću pogotovo u doba postcovid pandemije i ograničenog kretanja. Ovim projektom se omogućilo našim mlađim sugrađanima sudjelovanje u školi streljaštva koju provodimo u našem klubu. Stručno planirana i vođena škola streljaštva je pridonjela unapređenju pshihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz treninge streljaštva a samim time je i unapređeno  psihofizičko stanje djece zbog postcovid situacije. Ovim projektom je poboljšana opća kvaliteta življenja, socijalizacija mladih te stvaranje uvjeta za daljni opstanak sporta u rualnoj sredini. Partner na projektu je osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Koška koja naznačava djeci važnost sporta za daljnji razvoj kako u školovanju tako i u životu.
 

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.