Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Projekt "Zaželi u Općini Koška -faza IV" potpisani ugovori u radu s 26 zaposlenica

Projekt "Zaželi u Općini Koška - faza IV – prevencija institucionalizacije" započeo je s radom, predstavljajući značajan korak prema pružanju socijalnih usluga unutar zajednice te promicanju zapošljavanja žena. Financiran iz Europskog socijalnog fonda+, projekt traje 36 mjeseci i ukupna vrijednost samog projekta iznosi 1.170.000,00 eura, što potvrđuje njegovu važnost i obim. Kroz ovaj projekt, 26 zaposlenica dobit će priliku za rad, dok će istovremeno pružati neophodnu pomoć i podršku za 156 krajnjih korisnika na području Općine Koška, što predstavlja značajan doprinos lokalnoj zajednici.

JAVNI POZIV ZA KRAJNJE KORISNIKE PROJEKTA "ZAŽELI U OPĆINI KOŠKA - FAZA IV"

Odlukom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o financiranju projekta „Zaželi u Općini Koška – faza IV“ sredstvima Europskog socijalnog fonda plus, korisnika Općina Koška, na poziv iz Programa „Zaželi- prevencija institucionalizacije“ Ref.br.: SF.3.4.11.01. Potrebno je definirati potrebe stanovnika, na način da utvrdimo koliko ima zainteresiranih korisnika, te koliko korisnika ispunjava uvjete za uključivanje u navedeni Projekt.

Uvjetima natječaja koji su raspisani na stranici  propisani su uvjeti koje moraju zadovoljavati budući korisnici.

Propisano je da se u projekt mogu kao korisnici uključiti dvije kategorije osoba:

1. osobe starije od 65 godina
2. odrasle osobe s invaliditetom.

Uvjeti koje svaka od kategorija mora zadovoljiti:

1. Osobe starije od 65 godina:

  • ako žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu čiji mjesečni prihodi:

– za samačka kućanstva ne prelaze iznos 120% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (TRENUTNO: 973,34 eura)

– za dvočlana kućanstva ne prelaze iznos od 200% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (TRENUTNO: 1622,24 eura)

– za višečlana kućanstva ne prelaze iznos 300% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta ( TRENUTNO: 2.433,36 eura)

  • koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj

2. Odrasle osobe s invaliditetom:

  • koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja
  • koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj
  • čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj

Ukoliko zadovoljavate ove uvjete i želite primati uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom financirane iz Programa „Zaželi- prevencija institucionalizacije“ Ref.br.: SF.3.4.11.01. molimo Vas da se javite osobnim dolaskom na adresu  Koška, N. Š. Zrinskog 1, ili na broj mobitela: Nikolina Jugović 095/520-9809

Obrazac prijave na Javni poziv možete preuzeti u Općini Koška osobno ili u sklopu ovog Poziva.

Uručeni ugovori za projekt "Zaželi u Općini Koška - faza IV"

U petak, 15. prosinca 2023. ministar Marin Piletić i povjerenik EK za zapošljavanje i socijalna prava Nicolas Schmit uručili su 30 ugovora vrijednih više od 28 milijuna eura za projekte u sklopu Programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ sufinancirano u okviru Europskog socijalnog fonda plus.

Ugovor je uručen i Općini Koška za projekt Zaželi u Općini Koška – faza IV, ukupna vrijednost projekta je 1.170.000,00 eura i financiran je u 100 postotnom iznosu. Svrha ovog projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija  institucionalizacije ranjivih skupina osiguranjem dugotrajne skrbi na području Općine Koška za 156 korisnika.  Glavne aktivnosti ovog projekta su: zapošljavanje 26 žena u svrhu pružanja usluga potpore i podrške za 156 korisnika u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Trajanje projekta: 36 mjeseci (15.12.2023. do 15.12.2026.)

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.