Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Raspisan natječaj za izgradnju sustava otpadnih voda Breznica Našička i Ordanja

Projekt izgradnje kanalizacijske mreže u naseljima Breznica Našička i Ordanja

Potpisan je Ugovor u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izgradnju kanalizacijske mreže za naselja Breznica Našička i Ordanja u vrijednosti 4.930.000,00 eura (bez PDV-a)

U Općini Koška ovo je nastavak velikog EU projekta vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Koška koji je u tijeku. Ovim projektom  nastavlja se ulaganje u sustav odvodnje i to:

- Kanalizacijska mreža naselja Breznica Našička i Ordanja

U Općini Koška izvesti će se radovi vrijednosti 4.930.000,00 EUR bez PDV-a, a Općina Koška sudjeluje u sufinanciranju 493.000,00 EUR, Hrvatske Vode 493.000,00 EUR i NPOO (EU Fondovi) 3.944.000,00 mil. EUR.

Ovaj projekat je rezultat rada tima EU sektora Dvorca i Općine Koška. U narednim mjesecima slijedi nam javni natječaji za odabir izvođača te se početak radova očekuje u proljeće 2024.g.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Implementacija projekta je predviđena uz pomoć financijske podrške Kohezijskog fonda EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 386.043.735,00 kn, a Europska unija je bespovratno sufinancirala 189.561.114,00 kn. Ciljne skupine projekta su stanovnici, koji su priključeni na postojeće sustave odvodnje, a nakon provedbe projekta bili bi priključeni na nove sustave. Svrha projekta je usklađivanje s Direktivom o pročišćenju komunalnih otpadnih voda za aglomeracije Belišće, Petrijevci, Koška i Gat te usklađivanje s Direktivom o kakvoći vode namijenjenoj za ljudsku potrošnju.

Također, važno je i unaprjeđenje vodoopskrbe i priprema pitke vode te prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda na cjelokupnom području, koje objedinjuje uslužno područje dvije komunalne tvrtke, Dvorac d.o.o. Valpovo i Hidrobel d.o.o. Belišće. Tvrtke su se udružile u svrhu pružanja zajedničkih vodno-komunalnih usluga, kako bi pokrile sva naselja lokalne samouprave, u djelu Osječko-baranjske županije. Vodoopskrbni sustav projektnog područja se sastoji od dvije nezavisne distributivne zone. Prva zona opskrbljuje 5 općina: Belišće, Valpovo, Marijanci, Petrijevci i Bizovac, a druga samo općinu Koška. Očekivani rezultati projekta, koji bi trebao završiti 2022. godine, su rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda, gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija i dogradnja sustava vodoopskrbe te izgradnja novog pogona za pripremu pitke vode.

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.