Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Odobren novi projekt "Zaželi"

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je u postupku odabira projekata u okviru otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi - prevencija institucionalizacije" donijelo drugu Odluku o financiranju 30 projekata s područja cijele Hrvatske, među kojima je projekt Općine Koška pod nazivom "Zaželi u Općini Koška – faza IV".

Općini Koška odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.170.000,00 € uz stopu vlastitog financiranja od 0 %. Očekivani potpis ugovora je do kraja godine.

Javni poziv za uključivanje novih korisnika u projekt Zaželi

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 21. kolovoza 2023.

godine otvoreni (trajni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga „ZAŽELI – PREVENCIJA

INSTITUCIONALIZACIJE“, (referentni broj: SF.3.4.11.01.) u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Specifični cilj projekta:

Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s

invaliditetom.

AKTIVNOSTI PRUŽANJA USLUGE POTPORE I PODRŠKE UKLUČUJU:

➢ organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, nabavi hrane i dr.) i/ili

➢ obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje

vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih

potrepština i dr.) i/ili

➢ održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih

higijenskih potreba i dr.) i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba u domaćinstvu

Napomena za sve korisnike:

➢ ZA SAMAČKA KUĆANSTVA - mjesečni prihodi ne smiju prelaziti Prosječnu starosnu mirovinu

za 40 i više godina mirovinskog staža koja prema ZOMO iznosi 626,92 € (4.723,53 HRK).

➢ ZA DVOČLANA KUĆANSTVA – mjesečni prihodi ne smiju prelaziti 150% prosječne starosne

mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža koji iznosi 940,38 € (7.085,29 HRK).

Molimo novo zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete da nam u što kraćem roku dostave

Dokumentaciju (osobna iskaznica ili potvrda o upisu u Registar osoba s invaliditetom).

Za sve ostale upite možete nazvati kontakt broj: 095/520-9809 , doći osobno u Općinu Koška ili poslati upit na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Besplatni glazbeno sportski festival

Pozivamo osobe mlađe od 25 godine s područja Općine Koška na međunarodni sportsko glazbeni festival Pannonian Challenge 23 koji se održava u Osijeku od 15. 6. do 19.6.2022.

Prijavit se mogu osobe mlađe od 25 godina, kroz projekt su osigurane besplatne ulaznice i prijevoz.

Prijave na broj 0977403542

PROJEKT MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARSNOST KROZ KULTURU I SPORT

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, putem ITU mehanizma Osijek raspisalo je javni poziv za prijavu projektnih prijedloga „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“ koji se provodi u okviru Prioritetne osi 2 – Socijalno uključivanje, Specifičnog cilja 9.i.1 „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije“.
Cilj ovog projekta je povećati socijalnu uključenost i/ili zapošljivost ranjivih skupina kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu. To će se postići kroz razvoj/unaprjeđenje socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje i/ili povećanje zapošljivosti ranjivih skupina, te kroz razvoj i unaprjeđenje interkulturalnih usluga/aktivnosti na prostoru urbanih aglomeracija/područja u svrhu socijalnog uključivanja ranjivih skupina.

Među odobrenim projektima je i projekt Općine Petrijevci pod nazivom „MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST KROZ KULTURU I SPORT“ vrijednosti 2.434.751,26 HRK uz intenzitet potpore od 100%.

Partneri na projektu su LAG Karašica, Općina Bizovac, Općina Koška i Općina Punitovci, a financiran je putem ITU mehanizma Urbane aglomeracije Osijek.

Svrha projekta je razviti novu socijalnu uslugu, poboljšati socijalne, kognitivne i kreativne vještine najmanje 100 osoba starijih od 54 godine i povećati njihovu socijalnu uključenost i kvalitetu života uvođenjem novih socijalnih usluga i provedbom prilagođenih kulturno-umjetničkih aktivnosti na području općina Petrijevci, Bizovac, Koška i Punitovci kao i uključivanje najmanje 100 osoba mlađih od 29 godina iz ruralnih sredina u društveni život zajednice kroz razvoj i unapređenje njihovih znanja i vještina razvojem dodatnih sadržaja kako bi im se osigurao kvalitetniji život za ostanak u svojim mjestima.

Projektom će se kroz različite radionice (radionica slame, ručnog rada, glazbenih i likovnih radionica) poboljšati kvaliteta života osoba iz ciljanih skupina. Urediti će se dvije mini teretane te dva vježbališta na otvorenom kako bi ponudili novi sadržaj bavljenja fizičkim aktivnostima, posebno sportom radi očuvanja zdravlja i integracije u život lokalne zajednice. Isto tako će se za pripadnike ciljane skupine osigurati posjet kulturnim sadržajima na području Urbane aglomeracije Osijek te poticati volonterstvo i aktivizam u lokalnoj sredini.

Za osobe starije od 54 godine razviti će se nova socijalna usluga prijevoza za njihove svakodnevne potrebe kako bi im olakšali integraciju i pomogli u svakodnevnim aktivnostima koje zbog prometne izoliranosti i nedostupnosti javnog prijevoza nisu u mogućnosti u potpunosti ostvariti samostalno.

Općina Koška u partnerstvu s ostalim općinama aktivno provodi sve projekte aktivnosti s ciljem stvaranja povoljnijih uvjeta za ruralno stanovništvo s područja Općine Koška, projekt traje 22 mjeseca.

Međugeneracijska solidarnost kroz kulturu i sport – likovne radionice i radionice ručnog rada

Sadržaj: U sklopu projekta "MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST KROZ KULTURU I SPORT“ na kojem su partneri LAG Karašica, Općina Bizovac, Općina Koška i Općina Punitovci, održane su prve radionice (likovna i ručni rad) u Domu lovaca i strijelaca u Koški. Nikolina Steinbruckner je objasnila sudionicama kako je zamislila provedbu i koje će slikarske tehnike provoditi. Andrea Krišto je sve sudionice upoznala sa tehnikama oslikavanja.

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.