Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Projekt "Zaželi u Općini Koška -faza IV" potpisani ugovori u radu s 26 zaposlenica

Projekt "Zaželi u Općini Koška - faza IV – prevencija institucionalizacije" započeo je s radom, predstavljajući značajan korak prema pružanju socijalnih usluga unutar zajednice te promicanju zapošljavanja žena. Financiran iz Europskog socijalnog fonda+, projekt traje 36 mjeseci i ukupna vrijednost samog projekta iznosi 1.170.000,00 eura, što potvrđuje njegovu važnost i obim. Kroz ovaj projekt, 26 zaposlenica dobit će priliku za rad, dok će istovremeno pružati neophodnu pomoć i podršku za 156 krajnjih korisnika na području Općine Koška, što predstavlja značajan doprinos lokalnoj zajednici.

Projekt "Zaželi" ima za cilj prevenciju institucionalizacije krajnjih korisnika u sklopu kontinuiranih napora za poboljšanje kvalitete života najranjivijih skupina na području Općine Koška ističe se kao primjer izvrsnosti u prevenciji institucionalizacije starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Zaposlenice će tijekom trajanja projekta obavljati razne zadatke, uključujući pomoć u kućanstvu, dostavu namirnica i lijekova, pružanje emocionalne podrške kroz druženje i razgovore, te pomoć u održavanju osobne higijene. Ove aktivnosti ne samo da poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika, već također promiču socijalnu inkluziju i smanjuju osjećaj izolacije među najranjivijim članovima zajednice.

Osim pružanja direktnih usluga krajnjim korisnicima, zaposlenice će imati priliku nadograditi svoje kompetencije, što će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju i povećati njihovu zapošljivost na tržištu rada.

Projektom "Zaželi" u Općini Koška, osigurava se dvostruki učinak - s jedne strane, pruža se podrška i pomoć osobama kojima je to najpotrebnije, a s druge strane, promiče se zapošljavanje žena, što doprinosi ekonomskom osnaživanju i većoj socijalnoj koheziji. S financiranjem iz Europskog socijalnog fonda +, projekt predstavlja izvrstan primjer kako europska sredstva mogu biti usmjerena na konkretne, lokalne potrebe, čime se unapređuje kvaliteta života u zajednicama širom Hrvatske. Administrativni završetak projekta je 15. prosinac 2026. godine

Javite nam se

Općina Koška

Nikole Šubića Zrinskog 1

31224 Koška

Telefon/faks: 031 / 681 - 001

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Soume, mag.iur. na 031 / 681 - 001 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Služba za informiranje

Komunalna služba

Vlastiti pogon za komunalne djelatnosti i upravu groblja

Zdravko Kuzminski, ing.el., stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, komunalne djelatnosti i upravu groblja

Mob.: 098-458 553

Tel./fax.: 031/681-604

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.